Historie

1970

Oprichter Jaap den Hartog begint als professioneel duiker in 1970 eenmansbedrijf Den Hartog Service. Zijn vrouw Rosa verzorgt de administratie en het familiebedrijf is gestart.

Als duiker bestaan de werkzaamheden van Jaap voornamelijk uit waterbouwkundige reparaties en bergingswerkzaamheden. Daarnaast stond Jaap den Hartog in de jaren 70 aan de wieg van het thermische branden. Hij is degene die het thermisch branden professionaliseert in Nederland.

1981

In 1981 breidt Den Hartog Service uit met de handelsmaatschappij H.B.S. Sliedrecht B.V. Dit om te kunnen voldoen aan de vraag om naast de uitvoerende werkzaamheden ook de benodigde materialen te kunnen leveren. Het bedrijf is gegroeid en inmiddels werken er 12 man personeel die niet alleen duiken, bergingscalamiteiten en onderhoud uitvoeren maar ook aan het spoor werken.

1986

In 1986 zijn zowel de activiteiten als het aanbod van producten zodanig uitgebreid dat de beide werkmaatschappijen zijn ondergebracht onder de vlag HBS group B.V.

In dit jaar breiden we uit als producent van ultra-thermisch equipment, thermische lansen en spoorwegmateriaal.

Deze uitbreidingen zorgen voor een nieuwe aanwinst in het personeelsbestand, Ginah Jellema. Ook zij is nog steeds werkzaam bij HBS als financieel directeur en hoofd in- en verkoop spoorwegmateriaal.

1993

HBS voert in de jaren 90 veel opdrachten uit voor de RET, Joulz (voorheen RED en Eneco/Stedin) en het Rotterdamse havengebied.
Revisies van brugkranen bij de ECT en Sylent behoort ook tot de dagelijkse werkzaamheden.

De jaren 90 voeren we ook voornamelijk opdrachten uit voor Visser & Smit.
Deze bestaan uit;

  • silo’s plaatsen
  • gecombineerde injectie- en duikwerken in bouwputten (internationaal)
  • thermisch brandwerk
  • injectiewerk

Naast alle genoemde werkzaamheden richt Jaap zich ook nieuwe ontwikkelingen voor spoorisolatie systemen t.b.v. zwerfstroom.

2002

Voor de RET ontwikkelt HBS meerdere oplossingen voor tram- en metrotrajecten. Als betrouwbare leverancier mag HBS tot op de dag van vandaag meewerken aan  RET projecten.

Na jarenlange ervaring in demolition krijgt HBS als onderaannemer een mooie opdracht. De “brug van de Vrede” in Servië moet gesloopt worden. Deze is in de oorlog danig beschadigd. Explosieven mogen niet gebruikt worden waardoor het thermisch branden hier dan ook goed tot zijn recht komt.

2007

In 2007 breiden we weer uit: HBS Safety Products.
Waar Jaap in de jaren 70 al begon met de verkoop van veiligheidsschoenen (vanuit de kofferbak van zijn lelijke eend) verplaatst zijn dochter Nathalie dit naar een showroom en een webshop; HBS Safety Products. HBS Safety is inmiddels uitgegroeid tot een totaal leverancier voor PBM’s en de professionele duiker.

2010

Innoveren is een passie van Jaap en hij lanceert in 2015  een nieuw product: HBS FireSafe®.

HBS FireSafe® is een kunststof die bestand is tegen zowel zeer hoge als lage temperaturen. Deze kunststof is ontwikkeld door Jaap, getest door T.U. en het smelt niet.

Dit jaar wordt het team van HBS versterkt door de komst van Melissa, dochter van Ginah Jellema, zij ondersteunt het administratieve team. Daniël is onze nieuwe magazijnmeester en logistieke kracht.

2015

Door de groei van het bedrijf verhuist HBS Group naar de Leemansstraat. Zo is alles onder 1 dak te vinden en zijn we uitgegroeid tot one-stop-shop voor spoorwegmateriaal, duikequipment en persoonlijke beschermingsmiddelen.

2021

“Onze kennis, onze kracht”

In 2021 is er samenwerking tot stand gekomen en is onze meest recente divisie geopend: Rail Insulation Solutions (RIS)

Jaap den Hartog en Don Hensen hebben de krachten gebundeld en richten zich met hun expertise met RIS op spoorisolatie,-conditionering en -onderhoud.

Met hun innovatiedrang is de meest duurzame en unieke verwerkingsmethode tot stand gekomen voor het ondergieten en isoleren van sporen.

RIS levert ook spoorsmeersystemen voor trams en metro’s die wereldwijd worden ingezet bij problemen bij boog- en rolgeluid.

50 jaar

Na 50 jaar staan ondanks alle veranderingen in de loop der tijd onze beginprincipes nog steeds hoog in het vaandel t.w.

  • Vakmanschap en service
  • Prestatie- en oplossingsgericht werken
  • Flexibiliteit
  • Accuraat, snel en tegen concurrerende prijzen leveren

Slim en efficiënt werken is kenmerkend voor de aanpak waarmee HBS Group zich in de markt manifesteert.

HBS is en blijft een groeiend en innoverend bedrijf. Na 50 jaar zijn we een bedrijf dat van vele markten thuis is.

Voor spoorwegmateriaal, -isolatie, veiligheidskleding of duikequipment bent u bij ons op het juiste spoor.

mail-icon

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op of bel naar: 0184 – 41 52 47