Duik equipment

Ultra-thermisch equipment

Ons duik equipment is wereldwijd al jaren een begrip! Voor de meeste duikers is het ultra-thermische equipment een standaard onderdeel van hun uitrusting. Het onderwater snijden van staal is één van de basis werkzaamheden die dagelijks door een duiker wordt uitgevoerd.

HBS group B.V. is producent en leverancier van de ultra-thermische elektrode, deze is uitermate geschikt voor gebruik in de standaard tangen van o.a. Broco, Arcair en Barracuda.

Door de eigen productie van deze elektroden bent u gegarandeerd van constante kwaliteit en directe levering uit voorraad van ons duik equipment.

Unieke mogelijkheden

De unieke manier van branden met de ultra-thermische elektroden maakt letterlijk alle materialen vloeibaar die het op zijn weg ontmoet, waarbij het materiaal zelf als brandstof wordt gebruikt. Zij snijden of smelten snel door elk materiaal, zoals gietijzer, staal, roestvrij staal, beton, graniet, nikkel, titanium en aluminium. Onze ultra-thermische elektroden branden zowel boven als onderwater en is zeer geschikt voor lastige werkomgevingen.

Tijd- en kostenbesparend

Dit systeem is ideaal voor toepassingen als gutsen, boren of snijden, in een fractie van de tijd van de conventionele methodes. Omdat onze ultra-thermische systemen werken bij temperaturen boven 5000°C is het overbodig om het oppervlak voor te verwarmen. Aangezien er geen permanente elektrische stroom nodig is kunnen herstellingen uitgevoerd worden zonder braamvorming aan rollagers en bussen. Bovendien is schuren of reinigen van werkvlakken bij het gutsen overbodig, omdat ons systeem geen koolstof afzet.

Gebruikscomfort

Dit systeem is gebruiksvriendelijker dan andere systemen omdat het geen hoge stroomsterkte of potentieel gevaarlijke acetyleen of een andere brandstof nodig heeft. Het comfort voor de gebruiker is verbeterd omdat dit systeem minder geluidshinder, rook of toxische gassen veroorzaakt dan andere systemen.

Veiligheid

Zorg voordat u begint met het gebruik van ultra-thermisch gereedschap dat u op de hoogte bent van alle veiligheidswaarschuwingen. Het werken met zuurstof en ultra-thermisch equipment mag enkel door ervaren of c.q. opgeleid personeel uitgevoerd worden.

Voor bewerking van o.a. het maken van gaten, het slopen en het snijden van vrijwel alle materialen zoals:

  • Uitgutsen van assen
  • Slopen van staalconstructies
  • Afbranden van damwanden
  • Doorbranden van (tram)rails
  • Doorbranden van alle staallegeringen
  • Maken van gaten in (gewapend) beton, natuursteen
  • Geschikt voor boven- en onderwater
  • Snel resultaat
  • Ultra-thermisch equipment

Ultra-thermisch equipment

In ons programma betreffende ultra-thermisch equipment kunnen wij u als enige producent in Nederland,
het totale programma ultra-thermisch gereedschap aanbieden.

Klik hier voor meer informatie over deze producten.

mail-icon

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op of bel naar: 0184 – 41 52 47